Almi Praha - Cukroměr mini 16cm, 0-29° Blg, Browin 405550
Almi Praha - Cukroměr mini 16cm, 0-29° Blg, Browin 405550
Almi Praha - Cukroměr mini 16cm, 0-29° Blg, Browin 405550
Almi Praha - Cukroměr mini 16cm, 0-29° Blg, Browin 405550
Almi Praha - Cukroměr mini 16cm, 0-29° Blg, Browin 405550

Cukroměr mini 16cm, 0-29° Blg, Browin 405550

Cukroměr pro měření koncentrace cukru vyjádřené v Ballingových stupních.
(v nabídce moštoměry, cukroměry, lihoměry s teploměrem a bez teploměru)

Cukroměr je měřicí přístroj, nepostradatelný při...

číst více →
Kód zboží:
509560
Skladovost:
 Na externím skladě, obvyklá doba expedice 3 dny
235 Kč s DPH
Množství:  ks
Vložit do košíku
Popis produktu

Cukroměr pro měření koncentrace cukru vyjádřené v Ballingových stupních.
(v nabídce moštoměry, cukroměry, lihoměry s teploměrem a bez teploměru)

Cukroměr je měřicí přístroj, nepostradatelný při výrobě domácího piva, vína a jiných alkoholických nápojů. S jeho pomocí můžete rychle a snadno změřit obsah cukru v testovací kapalině.
Plastová zkumavka, která je součástí měřiče, je odolná a nerozbitná. Přístroj je kalibrován při 20 °C, proto je nejlepší měřit cukernatost za podobných podmínek. Odečítání měření je usnadněno barevnými rozsahy, popsanými na stupnici, s ohledem na typ nápoje a fázi fermentace.

Návod k použití:

Měření vinného moštu

K měření stačí umístit cukroměr do zkumavky a naplnit ji dostatečným množstvím kapaliny (do 2/3), aby plovák volně plaval a nedotýkal se dna a stěn zkumavky. Tekutina by neměla obsahovat pevné částice a bublinky plynu. Pro usnadnění byly rozsahy počátečních koncentrací cukru v moštu označeny různými barvami na stupnici pro různé druhy vín, které chceme získat:

červená oblast (22 - 25 ° Blg) - dezertní vína (sladká),
žlutá oblast (15 - 22 ° Blg) - stolní vína (suchá),

Pozor:

Pro správný průběh kvašení je důležité, aby koncentrace cukru před kvašením nepřesáhla 22 až 25 ° Blg. Pokud preferujete velmi sladká vína, přidejte cukr v několika dávkách, např. 1., 5. a 12. den kvašení. Víno lze také dosladit po dokončení, kdy je fermentace dokončena.

Měření pivní břečky

Měření obsahu cukru v pivní břečce se provádí stejným způsobem jako u vínného moštu.
Rozsah doporučených počátečních koncentrací cukru v mladině je vyznačen na stupnici červeně (8-10 ° Blg).
Kvašení pivní břečky se považuje za ukončené, když se odečet měření nachází v rozmezí označeném zeleně (0-2 ° Blg).

Sada obsahuje:

plovák (cukroměr) se stupnicí koncentrace cukru v ° Blg,
zkumavka (plastová) - k provedení měření.

Rozměry produktu:

cukroměr:
• výška 16 cm
• šířka 1,2 cm

zkumavka:
• výška 16,7 cm
• vnější průměr 2,5 cm
• vnitřní průměr 1,95 cm

Záruka: 24 měsíců

Question Mark

Nevíte si rady? Zavolejte nám!

Jsme Vám k dispozici od pondělí do pátku 8:00-17:00 a v sobotu 8:30-12:00.